Kalkzand vellingblokken

Kalkzand vellingblokken

Naast ‘standaard’ kalkzandsteenproducten, biedt Safeprofiel u ook vellingblokken en vellingelementen. Deze vellingblokken zijn rondom voorzien van een vellingkant, waardoor het mogelijk is om zowel eenzijdig als tweezijdig schoonwerk te realiseren. Dit is zeer handig en fraai en wordt dan ook vaak gebruikt bij wanden die in het zicht blijven.

Verwerking van kalkzand vellingblokken

Kalkzand blokken kunnen uitsluitend worden gelijmd. In principe gaat de verwerking van kalkzand vellingblokken op dezelfde manier als wanden. Dankzij de uitgekiende profilering van de vellingblokken, zijn deze snel te plaatsen. Dit bespaart u tijd en dit merkt u ook zeker in de prijs. De blokken en elementen zijn leverbaar in verschillende afmetingen. De verwerking van de vellingblokken kan handmatig of mechanisch plaatsvinden, dit hangt af van het gewicht.

De vellingblokken kunnen in principe onafgewerkt blijven. Maar u kunt ook kiezen voor extra verfraaiing, zoals veegvaste verf of een spuitpleister. Meer informatie over de afwerking van velling blokken vindt u hier.

Toepassing van kalkzand vellingblokken

Kalkzand vellingblokken zijn bij Safeprofiel verkrijgbaar in verschillende diktematen. Deze maten zijn geschikt voor toepassing in dragende en niet-dragende wanden van bijna alle typen bouwwerken. U kunt bijvoorbeeld denken aan vellingblokken in een wand voor onder andere kantoren, winkelcentra, scholen, sportzalen, woningen, bergingen en meer.

Voordelen van kalkzand vellingblokkenkalkzand vellingblokken

  • Geschikt voor eenzijdig of tweezijdig schoonwerk
  • Esthetisch fraai zonder verdere afwerking
  • Gemakkelijk en snel te verwerken dankzij de uitgekiende profilering
  • Arbeidsvriendelijke bouwmethode met tijd- en kostenvoordelen
  • Handmatig en mechanisch te verwerken
  • Sterke wand met een groot draagvermogen
  • Eventuele besparing op de kosten voor de afwerking
  • Mogelijkheid tot extra geluidsisolatie

De kalkzand vellingblokken zijn dus zeer praktisch en fraai. Voor meer informatie of interesse in onze producten kunt u contact opnemen met Safeprofiel.

    Cart