Kalkzandsteen lijmblokken

Kalkzandsteen lijmblokkenkalkzandsteen lijmblokken

Bent u op zoek naar een aannemer of onderaannemer voor kalkzandsteenblokken en kalkzandsteen lijmblokken? Van Milligen Metselwerken is een professioneel metselbedrijf en thuis in alle soorten lijmwerk! Bij Van Milligen bent u bij het metselen van kalkzandsteen lijmblokken altijd verzekerd van de beste kwaliteit en brandwerendheid.

Steeds vaker moet al in de ontwikkelfase van een project de mate van brandwerendheid bepaald worden. Van Milligen Metselwerken heeft brandwerende U-profielen ontwikkeld voor kalkzandsteen lijmblokken, onder de merknaam SafeProfiel. SafeProfiel is op brandwerendheid getest door het laboratorium voor brandveiligheid Peutz. Uit deze test is gebleken dat Van Milligen de volgende brandwerendheid kan garanderen:

 • U-profielen met een wanddikte van 100 en 120 mm : 60 minuten brandwerend.
 • U-profielen met een wanddikte vanaf 150 mm : 90 minuten brandwerend.

Kalkzandsteen (lijm)blokkenkalkzandsteen lijmblokken

Lijmwerk wordt voornamelijk gebruikt bij het optrekken van binnenmuren en wordt in hoofdzaak gebruik gemaakt van kalkzandsteenblokken. Kalkzandsteenblokken kunnen eenvoudig in de juiste maat worden geknipt en verwerkt op de bouwlocatie zelf. Vergeleken met oplossingen in metselwerk heeft de gelijmde wand met een kalkzandsteenblokken een hogere recht- en buigtreksterkte, en daarmee een groter draagvermogen. Daarnaast is het kalkzandsteen lijmwerk sneller en efficiënter dan in vergelijking met normaal metselwerk.

Er zijn twee verwerkingsmogelijkheden, handzame blokken en elementen lijmwerk. Hierbij is het lijmwerk van de handzame blokken nog verder onder te verdelen in schoon en vuil lijmwerk. Bij schoon lijmwerk wordt gebruik gemaakt van V-blokken (Vellingkantblokken). Het vuile lijmwerk bestaat uit L-blokken. Het elementen lijmwerk wordt machinaal verwerkt met een elementen stelmachine (lijmkraantje). Kalkzandsteen lijmblokken worden toegepast in binnenwanden waar niet machinaal verwerkt kan worden. Waar machinale verwerking van blokken wél mogelijk is, is met het gebruik van elementen een hogere verwerkingssnelheid haalbaar.

De brandwerende U-profielen zijn van toepassing op de horizontale- en verticale muur beëindigingen van kalkzandsteen- en gasbetonwanden tegen betonvloeren, wanden van kalkzandsteen, gasbeton en beton. Volg deze link voor een aantal voorbeelden.

Waarom SafeProfiel?

Een unieke U-profiel voor de verwerking van kalkzandsteenblokken in alle formaten. SafeProfiel is leverbaar in 2 varianten, standaard en brandwerend. Voor binnenhoeken, buitenhoeken of voor bijzondere oplossingen willen wij u vragen contact op te nemen voor offerte op maat.

 • De verticale u-profielen dienen tevens als stelprofiel waar de lijmer zijn draad aan kan opsteken.
 • Geen stelwerk van metselprofielen meer nodig.
 • Je hoeft de kalkzandsteenblokken niet meer op maat te zagen.
 • Afpurren en brandvrij timmeren is niet meer nodig.
 • De wanden zijn altijd fraai en brandwerend afgewerkt.
 • Door alle voordelen zijn de u-profielen ook prijstechnisch concurrerend.

 

Van Milligen Metselwerken bedient zowel de zakelijke als de particuliere markt. Gezien de aard van de werkzaamheden komt u Van Milligen vooral tegen in de nieuwbouw. Voor een aantal vaste zakelijke opdrachtgevers zijn wij actief bij verschillende gerenommeerde nieuwbouwprojecten. In slechts enkele jaren hebben wij als metselbedrijf mee mogen bouwen aan een aantal interessante vooraanstaande referentieprojecten.

Er zijn genoeg mogelijkheden om uw binnenmuren op te trekken. U kunt bij Van Milligen Metselwerken terecht voor alle soorten lijmwerk. Of het nu gaat om kalkzandsteenblokken, kalkzandsteen lijmblokken, handblokken, elementen, vuil of schoonwerk. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden van kalkzandsteen lijmblokken in combinatie met de brandwerende u-profielen van SafeProfiel.

Heeft u nog vragen of wilt u nog meer informatie over kalkzandsteenblokken of brandwerende u-profielen? Wij nodigen u graag uit om contact met ons op te nemen!

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier ons privacybeleid (*)

  (*) = verplicht in te vullen veld

   Cart